Türk Telekom'un şampiyonluk Tutku'su... Boluspor Sakaryaspor Eskişehirspor Diyarbakırspor goller Canlı Yayın Canlı Anlatım Canlı Skorlar Sitene Ekle Maç Sonuçları, Canlı Yayın, Ankaragücü Gençlerbirliği OFTAŞ maçı Logosu Logoları Bilet Fiyatı Fiyatları Futbol Basketbol Voleybol Hentbol Motor Sporları Diğer Sporlar Bilet Fiyatları Transfer Dünyası Polemik Spor Yazarları

  Ana Sayfa | Künye | Sitene Ekle | İletişim |
   
 

Anket

A.Gücü'nün önümüzdeki günlerde yapılması beklenen kongresinde başkanı kim olsun?
Cemal Aydın
Melih Gökçek
Ahmet Gökçek
Ufuk Baloğlu
Osman Kolsuz
Sadettin Saran
Serdar Özersin
Toplam Katılım : 499
Anket Sonuçları

Türk Telekom'un şampiyonluk Tutku'su...

07/05/2008-21:13 Küçük Font Küçük Font Büyük Font

 Beko Basketbol Ligi Play-off çeyrek final serisinde Türk Telekom, sahasında Galatasaray Cafe Crown'ı çekişmeli bir mücadelenin ardından 73-68 yenerek, durumu 2-0 yaptı.

Maça Türk Telekom, pota altından Lang, dışardan da El-Amin’in bulduğu basketlerle başladı. Galatasaray Cafe Crown ise maçtaki ilk sayılarına Owens’ın basketleri ile ulaştı. İki takım da üst üste hücumlardan boş dönerek 2 dakikalık sürede skor bulamazken, Ankara temsilcisi Williams ve El-Amin ile suskunluğunu bozdu ve 4. dakikayı 10-4 üstün geçti. Cenk’in 3 sayılık basketinin ardından yine aynı oyuncu ile boyalı alandan bir basket daha bulan sarı kırmızılılar, Gaines ile serbest atış çizgisinden de 1 sayı çıkartarak 6-0’lık bir seri yakaladı ve 6. dakikada skorda önce 10-10 ile dengeyi kurdu, ardından da seriyi 10-0’a taşıyarak skor üstünlüğünü ele geçirdi(10-14). Bekir ve Dudley ile basketler bulan Türk Telekom, tekrar skorda eşitliği sağlarken, ilk periyodun son dakikalarında iki takım da birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandı. Galatasaray Cafe Crown maçın ilk 10 dakikalık bölümünü 17-18 üstün tamamladı.

İkinci periyoda iki takım da tutuk başladı ve 2 dakika boyunca skor üretemedi. Hite’ın 3 sayılık basketi ile skor sıkıntısına çözüm bulan İstanbul temsilcisi, Owens ile de pota altından etkili oldu ve 13. dakikada farkı 5 sayıya çıkarttı (19-24). Dudley-Williams ikilisi ile farkın daha fazla açılmasına engel olmaya çalışan Türk Telekom, Hüseyin ve Hite’ı durdurmakta zorlandı. El-Amin’in sayılarına da Brown ile karşılık veren Galatasaray Cafe Crown, Cenk’in 3 sayılık basketi ile 28. dakikada skoru 29-37’e taşıdı. Dudley’in serbest atışlardan kazandırdığı 2 sayının ardından konuk takım, Brown ile 3 sayılık bir basket daha buldu. İlk yarıyı Dudley’in basketi ile Türk Telekom 33-40 geride kapattı.
 
İkinci yarıya İstanbul temsilcisi Brown’un Türk Telekom ise Bekir’in 3 sayılık basketi ile başladı. Ankara temsilcisi Tutku’nun arka arkaya bulduğu 3 sayılık basketlerle 22. dakikanın içerisinde 9-2’lik bir seri yakalayarak skorda tekrar dengeyi kurdu(42-42). Gaines-Hüseyin ikilisi ile pota altını iyi kullanan konuk takım Cenk’in bulduğu 3 sayılık basket ile rakibinin hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendirdi ve 7-0’lık seri ile üstünlüğü ele geçirirken farkı da 24. dakikanın içinde 7 sayıya çıkarttı(42-49). Maçın 26. dakikasına girilirken Gaines’in 5 faulle oyun dışı kalmasının ardından Tutku ile serbest atış çizgisinden skor bulan Türk Telekom, Cüneyt ve Brown’un basketlerine engel olamadı. Hite’ın arka arkaya bulduğu 5 sayı ile Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünü korurken Haluk ile 3 sayılık bir basket bulan Türk Telekom farkın açılmasına izin vermedi. Konuk takım son periyoda 56-60 önde girdi.

 Final periyoduna Türk Telekom üst üste 7 hücumdan boş dönerek başlarken, İstanbul temsilcisi, Hite-Cenk ikilisi ile basketler buldu. Bu periyotta 5.5 dakika boyunca skor üretemeyen ev sahibi takım karşısında farkı arttırma şansını iyi kullanamayan Galatasaray Cafe Crown, 35. dakikayı 56-64 üstün geçti.  Dudley ile skordaki uzun süren suskunluğunu bozan Türk Telekom, El-Amin’in basket faulden kazandırdığı 3 sayı ile farkı 36. dakikada 3 sayıya indirdi(61-64). Maçın bu dakikasına kadar hiç sayı üretemeyen Johnsen’ın 3 sayılık basketine de Tutku ile hemen karşılık veren Ankara temsilcisi, Barış’ın bulduğu 3 sayılık basketi ile son 2 dakikaya skoru eşitleyerek girdi (67-67). Dudley'in serbest atışlardan bulduğu sayılarla Türk Telekom, son 1 dakikasına 69-67 önde girdiği maçı son dakika içindeki akıllı oyunuyla 73-68 kazanarak, seride durumu 2-0 yaptı.

İki takım arasında serinin 3. maçı Pazar günü İstanbul'da oynanacak.

SALON: Ankara Atatürk
HAKEMLER: Rüştü Nuran , Fatih Arslanoğlu , Kaan Büyükçil
TÜRK TELEKOM: Mutlu , Tutku 17, El-Amin 14, Williams 5, Dudley 15, Bekir 7, Lang 5, Haluk Yıldırım 5, Muratcan, Jurkovic , Barış 4,
GALATASARAY CAFE CROWN: Gaines 5, Owens 10, Murat Kaya , Dee Brown 14, Cenk 15, Hite 12, Hüseyin 7, Cüneyt 2, Johnsen 3
1. PERİYOT: 17-18 (Galatasaray Cafe Crown lehine)
DEVRE: 33-40 (Galatasaray Cafe Crown lehine)
3. PERİYOT: 56-60 (Galatasaray Cafe Crown lehine)
5 FAUL: Gaines (25.48), Hüseyin (38.54), Owens (39.37) (Galatasaray Cafe Crown)

Bu haber 23 kez okunmuş EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu Bu haber 1 yorumlanmış

  • Yorumlar
  • Yorum Yaz
  • Tavsiye Et
Bu Habere toplam 1 yorum var.
Lütfen Yorumlarınızda Genel Ahlak ölçülerine dikkat ediniz.
ankaragüçlü 08/05/2008-19:42
futbola gösterdiğimiz ilgiyi basketbola veya başka branşlara göstersek her iddasına girerim hepsi şampiyonluğa oynar yılardır ankaragücü maçlarına gidiyoruz noluyo küme düşmemeye oynuyor cemal aydı gitmedikçe böylede devam eder
Bu haber ile ilgili yorumda bulunmak istiyorsanız aşağıdaki alanları doldurup yorum ekle butonuna basınız.
Rumuz
Mesajınız
Güvenlik Kodu
Bu haberden arkadaşlarınızın da haberi olmasını istiyorsanız aşağıdaki formu doldurup tavsiye et tuşuna basınız...
    Arkadaşınızın Adı    
Adınız:  
Email Adresiniz  
Mesajınız
Güvenlik Kodu



 Sandik.Org
 SanalTiyo.Net
 ToplaGelAbi.Com
 Canlı Skor
Google'a Ekle